Konceptbilar, stilstudier från de stora bilföretagen
Vissa bilar görs som tur är bara i ett exemplar. När formgivare får helt fria händer skulle man kunna hoppas att det borde resultera i stor konst och fantastiska skapelser. Tyvärr blir resultatet lika ofta motsatsen. Ohyggliga bastarder utan vare sig praktiskt eller estetiskt värde. Möjligen kan man tillerkänna några av de mest monstruösa exemplaren ett visst underhållningsvärde. Men mycket mer än så är det inte.
Acura Advance Acura Advance

Japanerna har ju gjort sig kända för att drabbas av allehanda okontrollerade fulryck emellanåt, och detta är sannerligen inget undantag från den regeln. Fulare får man leta efter.
Som helhet ser detta fordon mest ut som en upp-och-nervänd plastbåt (med fören bakåt), men fronten... Alltså – fronten! Något klunsigare har jag sällan sett, och det känns lite som att formgivaren driver med oss. För ingen frisk människa kan väl tycka att denna bil är snygg?

Peugeot 907 Peugeot 907

Som en korsning mellan en näsapa på anabola steroider och en Batmobile. Oförlåtligt ful. Men å andra sidan består hela Peugeots produktionslinje nuförtiden av ohyggligt fula bilar, så det är väl inte mer än rätt att toppmodellen också ska vara den fulaste.

Peugeot 4002 Peugeot 4002

Och när vi trodde att 907 var det fulaste vi sett, så släpper Peugeot något av det fulaste som någonsin rullat på fyra hjul. Som en Blixt Gordon-variant av en Hotchkiss-Gregoire. Vad är detta? Vad är bak och vad är fram? Varför?

Aurora Aurora

Det spelar ingen roll hur många fula bilar jag än hittar - det finns alltid någon som är ännu fulare. På 1950-talet, i USA (var annars?), byggde någon jubeldåre ihop denna skapelse, som han kallade Aurora. Det blev bara ett ex. Undrar varför...? (Not!)

Dodge Kahuna Dodge Kahuna

Som en glosögd korsning mellan en radio och en lunchlåda. Vad ska man ha en sån här till, annat än att se fenomenalt löjlig ut i? Nåja, fantasifulla är de ju, amerikanerna.

Aston Martin Bulldogg Aston Martin Bulldog

Alltså. Aston Martin har ju alltid gjort fenomenalt vackra bilar. Vad hände? Vem beställde detta vansinnesbygge?
Ingen kan påstå att denna bil ser ut som en bulldog - men den har dock en sak gemensamt med denna hundras. Fulheten.
Ärligt talat - detta måste vara en av de fulaste bilar som någonsin rullat på Moder Jord.

Mitsuoka Orochi Concept Mitsuoka Orochi Concept

Mitsuoka är ett japanskt litet bilmärke som specialiserat sig på groteskt fula bilar - ofta egna versioner av engelska sportvagnar. De har definitivt ett stort underhållningsvärde, och ägaren av företaget verkar vara en man med stor humor.
Denna sjukt fula konceptvagn ser ut som en kul karikatyr av en undervattensgående fiskrobot, klippt ur en av de mer överdrivet tecknade manga-serierna. Gälar och veck till förbannelse, med en grill som påminner om barder för planktonätande havsdjur.

Citroën Crosser Citroën Crosser

Behövs det över huvud taget kommentarer till denna märkliga korsning? Vad är detta? En taxi för dvärgar?

Buick Centieme Concept Buick Centieme Concept

Denna tvålliknande konceptbil ser ut som en avdankad filmstjärna som har gjort så många ansiktslyftningar att ögonvrårna hamnat strax framför öronen, och bröstvårtorna på halsen. Akta dig bara när stygnen släpper baktill - då faller allt av, framåt, och så ser bilen plötsligt ut som en blodhund.

Dodge Super Hemi Dodge Super Hemi

Hur man ger sig den på att göra den mest vulgära skapelse världen någonsin skådat. Och, tja, ur den synvinkeln har Dodge gjort ett skapligt jobb.
VARNING!
Denna bil är så vansinnigt ful (och vulgär) att man kan få kväljningar av att titta för länge. Så scrolla vidare nu är du snäll.

Daihatsu Off Road Daihatsu
(vet ej namnet - nån slags off-road-koncept)

Haha - denna bil måste vara något som en lustigkurre på Daihatsu har plockat ihop av alla delarna som de andra formgivarna slängde i en hög i hörnet. Ingenting passar ihop, och allting hänger löst lite hit och dit. Anskrämligt ful. Men lite skoj ändå.

Daihatsu EZ-U Daihatsu EZ-U

Detta är egentligen inte en bil. Det är prototypen till nästa generation av självgående dammsugare. Korsad med stt strykjärn. Fönstren är till för att man ska se när det är dags att tömma ur dammbehållaren och fylla på vatten.

Mercedes-Benz F400 Carving Concept Mercedes-Benz F400 Carving Concept

Jag har redan utnämnt SLR till den fulaste bilen Mercedes någonsin producerat. Jag ska förtydliga till "den fulaste serieproducerade bilen". Konceptbilar får uppenbarligen bli precis hur bisarra som helst. Denna burleska uppvisning i metallvikning skulle kunna vara reklam för en plåtfirma. Namnet "Carving" är slående...
Utan tvekan måste denna bil vara en av världshistoriens fulaste bilar, alla kategorier.

FIAT Eco-Basic FIAT Eco-Basic

Ja, om FIAT:s designers inte får flippa ut i seriebilar som Multipla, så finns det ju alltid konceptbilarna att ta till. Och miljöbilar verkar ju som bekant förväntas vara fula (Toyota Prius...), så på detta fält får fulsinnet blomma ut fullkomligt. Grattis!

Honda Fuya-Yo Honda Fuya-Yo

Detta är inte en bil. Det är en rullande brödrost i jätteformat. Och framtill finns en pizzaugn. Party-party!!!

Det kommer mera. Vänta bara...