Mini- & Mikrobilar
Ända sedan bilens barndom har det funnits ett behov av bilar som är extremt billiga och lätthanterliga - resultatet blir ofta en slags "mikrobilar", som ibland är som miniatyrer av normala bilar, och ibland får de en helt egen stil, baserat på de praktiska behov som behöver fyllas. Just det praktiska behöver man med all nödvändighet ta större hänsyn till när man ska pressa in så mycket som möjligt på en så liten yta som möjligt, till lägsta möljiga pris - men ibland blir resultatet onödigt fult.
Hyundai Atos Hyundai Atos

Denna biltyp erbjuder förvisso begränsade möjligheter till elegant formgivning, med tanke på hur mycket som skall pressas in på så liten yta. Men någon borde ha stoppat detta bygge innan det rullade ut på vägarna. Den är en trafikfara i många avseenden - om inte annat så genom att den ser så uppseendeväckande löjlig ut. Som en krockad BajaMaja på hjul...

Honda That's Honda That's

Jippiiiee! En flyttkartong på hjul! Eller är det en kundvagn till det nya, superstora köpcentret? Lådform in absurdum - med betoning på -dum.

Mitsubishi Minica Mitsubishi Minica

Jo, men det vet du väl att bilar ser både lyxigare och sportigare ut med en stor grill? O.K., då gör vi en stor grill. En riktigt STOR en, så kanske bilen ser extra sportig och lyxig ut. Inte? Vadårå?

Daihatsu Micros 3i Daihatsu Micros 3i

Recept:
Tag ett par framlysen, som är överdimensionerade redan för en stor bil, och sätt dem på en halv bil. Sätt på fyra hjul från några skottkärror, och pressa ihop den halva bilen lite till i en skrotpress. Och se! Där har vi den.

Daihatsu Sneaker Daihatsu Sneaker

Sneaker betyder gymnastiksko.

Subaru 450 Subaru 450 - 1961

Japanerna har lyckats genom historien genom att låna andras teknik, och göra den till sin egen. Kampkonsten, skrivkonsten, religionen - allt kommer från Kina och Indien, och har sedan förfinats i hemlandet. Men innan det förfinats uppstår märkliga mellanformer. Efter andra världskriget sneglade japanerna kanske lite för mycket på tyska och italienska efterkrigsbilar, som var mer nödproviant än riktig mat, om man säger så. Och så blev bilarna på det sättet också.

Sparrow Sparrow

Har du någonsin sett en bil som ser ut som en jättestor basketsko?

Mahindra Mahindra

Egentligen skulle man väl bli imponerad av denna ingenjörskonst - i att göra så mycket som möjligt av så lite som möjligt. De minsta hjul du någonsin sett på en bil - och bara tre. Inga dörrar, nästan ingen plåt, tygtak på tunn rörställning, tältstolar och världens minsta motor. Den har i alla fall lysen och vindrutetorkare! Men snyggt blev det inte...
Det kommer mera. Vänta bara...