Ratatoskrubrik

Tillbaka till Historik
Tillbaka till Intro

år 3 - (2003, v.t.)

År 2003 är det år då Ratatosk tydligt har gått genom en omvandling, från tydlig organisation till ett betydligt mer informellt nätverk, och för mycket av det som sker behövs inte längre rubriken "Ratatoskevenemang". Men Ratatosks anda lever vidare i sina medlemmars aktiviteter • Söndagen den 5/1 inleder Calle Rehbinder Ratatosk-året med en trumresa på AKAL, nu inne på sjunde året i följd.
  För mer information om trumresorna, gå till sidan Kalendariet, eller besök Calles hemsida Grimners Runor, alternativt AKAL Centers hemsida


 • Torsdagen den 20/3 var det vårdagjämning, vilket firades på minst ett par olika ställen.


 • Lördagen den 29/3 har Sveriges Asatrosamfund äntligen årsting igen. En ny styrelse väljs, och Calle slutar som ordförande. Nya vindar blåser i världsträdet!
  För mer information, se Sveriges Asatrosamfunds hemsida.


 • Söndagen den 30/3 träffas en grupp konstnärer, berättare, skådespelare, musikanter m.fl. på Folkkulturcentrum, Skeppsholmen, för att diskutera en framtida festival för de nordiska myterna. Festivalen får arbetsnamnet Nordmyt.
  Detta är ingen uttalad Ratatoskaktivitet, men gamla Ratatoskmedlemmar är med i arbetet, och det är helt i linje med Ratatosks anda.
  För mer information, se Nordmyts hemsida.


 • Fredagen den 9/4 håller Calle ett föredrag om runor & runmagi på det nystartade Livets Hus.
  För mer information, se Livets Hus hemsida.


 • Söndagen den 20/4, påskdagen 2003, höll Sveriges Asatrosamfund för fjärde året i rad stort vårblot vid Uppsala högar, på den för ändamålet perfekta Tingshögen.
  Denna gång med vackra gudabilder tillverkade av Aldo Gartz. Det kom ett 40-tal deltagare, vilket innebär en ökning från förra året. Alla deltog i blotet, drack Lag Om och hade det trevligt - i år hade vi dessutom ett kanonväder med sol hela dagen.

  Bilder från vårblotet!


 • Lördagen den 26/4 var det dags för Vanadisblot - en fest anordnad av Ratatoskveteranen Mårten och hans vänner. Mycket mat och dryck, en hel del blotande och trummande, och mycket trivsel.


 • Torsdagen den 29/5 firade Calle & Jennie stort bröllop i Tantolunden, med påföljande middag och fest i Riddarhuset. Inte heller detta var förstås ett Ratatoskevenemang, men bröllopet var förstås fulkomligt hedniskt, och helt i Ratatosks anda - och dessutom kom det förstås många gamla Ratatoskmedlemmar på bröllopet.
  Om du vill läsa mer om bröllopet, och titta på bilder, så kan du gå till den alldeles särskilda hemsidan om Calles & Jennies bröllop


 • Inget midsommarfirande i år. I år firades ingen organiserad Ratatoskmidsommar - men det var nog lika bra det, eftersom det var rätt så risigt väder.


 • Vidare kan sägas att det har blivt en del träffar i Tornet i Hagalund, att Calle har hållit en trumresa och ett blot på ett scoutläger i Upplands Väsby, samt ytterligare ett bröllop i Hagaparken den 2 augusti.
  Mer kommer när det finns mer att förtälja,

  Eder krönikör, Carl Johan Rehbinder.  Tillbaka till Historik
  Tillbaka till Intro